آشنایی با برخی آئینهای عزاداری در استان یزد
قدمت نخل در آیینهای ایرانی به دوره پیش از زرتشت و زمان مرگ سیاوش و مصائب میترا میرسد که برای آن، آیین نخلگردانی برگزار میشد.
اما بعد از اسلام و با شهادت امام حسین (ع) ، شخصیت ایشان در میان مردم مسلمان جایگزین سیاوش و میترا شد و از آن دوران، یزدیها کسانی بودند که آیین نخلگردانی را هر سال برای امام حسین (ع) در ایام محرم برگزار میکنند.
بعد از اسلام، آیین نخلگردانی هر سال در شهرستانهای استان یزد مانند میبد، اردکان، تفت و روستاها و آبادیهای اطراف و همچنین حسینیههای مشهور، با شکوهتر از دوران گذشته برگزار میشود.
نخل امیرچخماق و تفت، دو نخل کهنسالی با حدود 400 سال قدمت است. یزدیها دو یا سه روز قبل از آغاز ماه محرم، آیین پرسهزنی (پیرامون چیزی گشتن) را اجرا میکنند.
در این مراسم، هیأتهای عزاداری از یک حسینیه، سینهزنان به حسینیه دیگر میروند و اهالی آن حسینیه را از آمدن ماه محرم خبردار میکنند و در میانه راه که عزاداران سینهزن به حسینیههای دیگر میروند، مردم نیز نذورات خود را به آنها میدهند.
هیأت پرسهزنها خود را موظف میداند در روزی که این آیین را بجا میآورد، به دیدن خانوادههایی بروند که در سال گذشته فوت کردهاند و به آنها تسلیت بگویند.
آیین «چاووشخوانی» نیز از دیگر آیینهای یزدیها در این ایام است. این آیین که در مناسبتهای دیگر مانند رمضان نیز برگزار میشود، همزمان با آیین «پرسهزنی» ولی با وسعتی بیشتر برگزار میشود.
در این رسم، چاووشخوان به بالای بلندی میرود و با خواندن اشعاری در رثای امام حسین (ع)، مردم را از آمدن ماه محرم آگاه میکند.
در شهرهای استان یزد پنج یا شش روز مانده به تاسوعا و عاشورای حسینی، مراسم آذینبندی نخل برگزار میشود. در این مراسم دو طرف نخل سیاهپوش میشود و در برخی مکانها مانند میبد و اردکان 72 شمشیر نماد 72 تن از یاران امام حسین (ع) به نخل بسته و این نخل برای روز عاشورا آماده میشود.
در تاسوعا و عاشورا مردم با لباسهای سیاه به مساجد وارد میشوند. کسانی که سید هستند شال سبز به کمر میبندند و افراد عادی شال کرم و با برهنه کردن پا، زیر تنه نخل میآیند و چاوشخوانها شروع به مداحی میکنند و یک پرچم سیاه نیز در بالاترین نقطهی نخل نصب میشود. سپس کسانی که زیر نخل را گرفتهاند، با ذکرهای مختلف نخل را بلند میکنند.
در برخی تکیهها، آینهای که نماد سپر و تجلی خداوند است روی علم قرار میگیرد، گاهی نیز شمع یا چراغ دستی بر بدنه نخل میبندند، و با بلند کردن تنه نخل در برخی مکانها، سهبار و در برخی دیگر هفتبار، نخل را دور حسینیه میچرخانند.
از آنجا که نخل نماد تابوت امام حسین (ع) میباشد، در اطراف نخل، 72 کنگره قرار داده میشود. در واقع، هر چیزی که روی نخل است یادآور یک روز سختی است که بر امام حسین (ع) و یارانش گذشت.
برپایی مراسم شام غریبان نیز یکی دیگر از آیینهای یزدیها در شب شهادت امام حسین (ع) است. این مراسم معمولا در میدان امیرچخماق که نخل 400 ساله در آن قرار دارد برگزار میشود.
این میدان در آن شب خاموش و سیاه است و مردم با روشن کردن شمع به عزاداری میپردازند حتی برخی از افراد اعتقاد دارند که در این شب باید 40 حسینیه را با شمع روشن کنند.
همچنین مردم یزد در 13 ماه محرم با حضور در مصلای عتیق یزد، به عزاداری و سینهزنی میپردازند.
حفره ازن به بزرگی آمریکای شمالی است
وسعت حفرهای که در لایه محافظ اتمسفر زمین ایجاد شده، به همان بزرگی است که در سال ۲۰۱۰، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ بوده اما دانشمندان معتقدند روند ترمیمی این حفره درحال انجام است.
براساس گزارش گاردين، حفرهاي كه در منطقه آنتراكتيكا در لايه ازن ايجاد شدهاست، حفرهاي كه انتظار ميرفت با توقف استفاده از آلودگيهاي گاز كلورين از 27 سال پيش ترميم شدهباشد، هنوز بزرگي برابر آمريكاي شمالي دارد.
اين حفره كه در ميان لايه باريكي از گاز اوزون كه از زمين در برابر تشعشعات مضر خورشيدي محافظت ميكند، ايجاد شده طي سالهاي متوالي وسعت يافته يا كوچكتر شده، اما در تاريخ 9 سپتامبر به بالاترين درجه وسعت خود در قطب جنوب رسيد و وسعتي برابر 24.1 كيلومتر مربع پيدا كرد. اين ميزان 9 درصد كمتر از بيشترين ركورد سال 2000 است اما تقريبا با ركوردهاي سالهاي 2010، 2012 و 2013 برابري ميكند.
دانشمندان هنوز نميدانند چرا از زمان امضاي معاهده منترال در سال 1987 كه منجر به توقف استفاده از گازهاي كلورين در سرتاسر جهان شد، وسعت اين حفره هنوز كاهش نيافتهاست. اين معاهده كه يكي از موفقترين معاهدات جهاني بودهاست، استفاده از گازهاي CFC كه عامل نابودي گاز ازن است را در محصولات تجاري ممنوع كرد.
به گفته پاول نيومن، دانشمند ارشد مركز فضايي گودارد ناسا، حفره ازن نسبت به آنچه در دهه 90 مشاهده شدهبود بسيار كوچكتر شدهاست، و در عين حال ميزان مصرف كلورين به شدت كاسته شده، اما روند ترميم اين حفره بسيار طولاني خواهدبود زيرا كلورين از طول عمر بالايي برخوردار است.
به گفته محققان دليل ديگر طولاني شدن ترميم حفره ازن اين است كه تعاملات ميان تغييرات جوي و حفره ايجاد شده بسيار پيچيدهاست. اين حفره خود بر آب و هواي آنتراكتيكا تاثيرگذار است و سيستم بادي آن را تحت تاثير قرار ميدهد. با ترميم تدريجي اين حفره ميتوان انتظار داشت طي 50 سال ديگر ميزان تغييرات جوي نيز افزايش پيدا كند.
ماه گذشته برنامه زيستمحيطي سازمان ملل و سازمان هواشناسي جهاني اعلام كردند نشانههاي مثبتي از بهبود حفره ازن مشاهده كردهاند، اما براي ترميم كامل آن به بيش از 35 سال زمان نياز خواهدبود. به گفته اين گزارش بدون وجود معاهده مونترال، ميزان CFCها تا سال 2050 ده برابر ميشد.
به گفته سازمان ملل،اين معاهده تا سال 2030 سالانه از وقوع دو ميليون سرطان پوست و آسيب ديدگي چشمها و سيستم ايمني بدن انسانها جلوگيري كرده و در عين حال محافظ حياتوحش و كشاورزي بودهاست.
آشنایی با مالت

جمهوری مالت یکی از کشورهای کوچک در قاره اروپاست که مجموعهای از هفت جزیره است که سه تای آنها غیر مسکونی هستند.
این کشور در میان آبهای دریای مدیترانه قرار گرفته است و 93 کیلومتر با جزیره سیسیل کشور ایتالیا فاصله دارد.
فاصله این کشور با قاره آفریقا که در جنوب آن قرار دارد 288 کیلومتر است و به همین دلیل در طول تاریخ به عنوان منطقهای استراتژیک برای اروپاییها شناخته میشد.
آب و هوای آن گرم است. زبانهای رسمی این کشور مالتی و انگلیسی است. مالت در دورهای از تاریخ خود تحت سلطه انگلیس بود.
مالت در سال 1964 استقلال خود را به دست آورد و در حال حاضر عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا است.
سیاست در مالت
رئیس جمهور در مالت هر پنج سال یک بار با رای مجلس این کشور انتخاب میشود. او قدرت اجرایی زیادی ندارد.
نمایندگان مجلس مالت برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند. این مجلس 65 کرسی دارد.
رئیس جمهور مالت، نخست وزیر را از میان اعضای مجلس انتخاب میکند.
اقتصاد در مالت
تولید ناخالص داخلی مالت 342/9 میلیارد دلار است. 164 هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند که 3 درصد آنها در بخش کشاورزی، 22 درصد در بخش صنعت و 75 درصد در بخش خدمات مشغول به کارند.
نرخ بیکاری در این کشور 8/6 درصد است و نرخ تورم 9/0 درصد.
محصولات صادراتی آن شامل ماشینآلات و تجهیزات و تولیدات کارخانهای است که به کشورهای فرانسه (3/15 درصد)، سنگاپور (2/13 درصد)، آمریکا (13 درصد)، آلمان (5/12 درصد)، انگلیس (5/9درصد)، ژاپن (9/4درصد) و هنگ کنگ (2/4درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی آن شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، تولیدات کارخانهای، مواد غذایی و تنباکو است که از کشورهای ایتالیا (28 درصد)، انگلیس(5/10 درصد)،فرانسه(7/8درصد)، آلمان (6/7 درصد)، سنگاپور (8/6درصد) و آمریکا (6/5 درصد) وارد میشود.
مردم مالت
جمعیت این کشور 401 هزار و 880 نفر است که میانگین سنی آنها 39 سال است. امید به زندگی در بدو تولد برای زنان 47/81سال و برای مردان 95/76سال است.
مالت در یک نگاه
مساحت | 316 کیلومتر مربع |
جمعیت | 401،880 نفر |
پایتخت | والتا |
واحد پول | یورو |
دامنه اینترنتی | mt. |
پیش شماره | 365+ |
آشنایی با جاذبههای گردشگری روسیه
کجا و چه زمان؟
مردادماه و اوایل شهریورماه گرمترین فصول روسیه هستند. زمستانهای روسیه طاقت فرسا و به شدت سرد است به طوری که در مسکو هوا به 50- یا 60- درجه سانتیگراد میرسد ولی باز هم در این فصل علاقهمندان به گردشگری برای لذت از برف و سرما دل را به دریا میزنند و در رستورانها و کافی شاپهای مسکو و اطراف به تماشای بارش برف و لذت از میهمانیهای روسها میپردازند.
فصل بهار خیلی انتخاب مناسبی برای سفر به روسیه نیست چرا که در این فصل برفها شروع به آب شدن میکنند و مشکلات فراوانی برای رفت و آمد در خیابانها ایجاد میکنند.
هوای روسیه خشک است به همین دلیل حتی در مناطق شمالی نزدیک به سیبری در تابستان دمای هوا به 20 درجه سانتیگراد نیز میرسد. در مسکو و سنت پیترزبورگ دما در تابستان بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد در تغییر است.
عید شکرگزاری و مراسم کریسمس و سال نو بیشترین جشنها و فستیوالها را در بر میگیرند و روسیه را به هدف مناسبی برای سپری کردن تعطیلات تبدیل میکنند.
فستیوال موسیقی بهاره در ماه اردیبهشت اجراهای مختلف از اپراها و موسیقیهای محلی را بر میگیرد. جشنواره فیلم مسکو در پاییز و در سالهای فرد برگزار میشود.
کاخ کرملین یادگارهای سیاست و سلطنت و کمونسیم و دمکراسی در روسیه را در بر دارد. در این کاخ بود که ناپلئون در آن نشست و سوختن مسکو را تماشا کرد؛ لنین دیکتاتوری کارگری را به راه انداخت؛ خروشچف جنگ سرد کرد و یلتسین از روسیه نوین سخن گفت. موزه کاخ کرملین میراث به جا مانده از این وقایع تاریخی-سیاسی را برای شما به نمایش میگذارد.
مامیف کورگن (MamayevKurgan) یادگار جنگ استالینگراد است و یادبودهای سربازانی را که کشته شدند در بر دارد. مجسمه مادر روسیه که شمشیری را در دست دارد یکی از زیباترین اثار هنری روسیه است.
کاخ موزه هرمیتیج (Hermitage) در سنت پیترزبورگ با دارا بودن بیش از 3 میلیون اثر تاریخی هنری به جا مانده از یک قرن و نیم سلطنت تزارها یکی از بزرگترین مجموعههای هنری-تاریخی اروپا است.
پارک لاپلند (Lapland) که توسط یونسکو حفاظت میشود با دارا بودن 2784 کیلومتر مربع وسعت و 33 گونه مختلف پستانداران و پرندگان از دیگر جاذبههای دیدنی روسیه است.
حتماً در سفر به روسیه وقت زیادی را به بازدید از شهر سنت پیترزبورگ اختصاص دهید چرا که این شهر در طی سالهای حکومت کمونیستها ماهیت تزاری و سلطنتی خود را حفظ کرده و چندین کاخ و موزه و کتابخانه معروف را در بر میگیرد. در اطراف کاخهای این شهر رودخانهای جریان دارد که شهر را به چیزی شبیه شهر ونیز در ایتالیا تبدیل کرده.
اطلاعات مفید:
برای سفر به روسیه نیاز به روادید مخصوص روسیه که از سفارت آن کشور قابل دریافت است؛ دارید.
برای رانندگی در روسیه به گواهینامه بینالمللی (IDP) نیاز است.
آشنایی با جاذبههای گردشگری پرو
پرو کشوری اعجاب انگیز است که هزاران سال پیش یکی از پیشروترین تمدنهای جهان بوده است.
در سفر به پرو، شهر باستانی اینکا و شهر گمشده ماچو پیجو (MachuPicchu) و میراث به جا مانده از استعمار اسپانیا را مشاهده خواهید کرد.
کجا و چه زمان؟
فصلها در پرو را از نظر آب و هوایی میتوان به دو زمان تقسیم کرد. یکی فصل باران و یکی فصل بدون باران و خشکتر.
این تقسیم بندی تنها از نظر بارش است ولی دمای هوا بیشتر بستگی به ارتفاع محل دارد. مناطق مرتفعتر دمای پایینتری دارند.
فصل توریستی پرو از بهار تا تابستان است که در ارتفاعات «اندین» (Andean) فصل کم بارش است. از همین رو بهترین زمان برای استفاده از طبیعت کوهستانهای پرو است.
از زمستان تا اوایل بهار فصل بارشهای سنگین است و استفاده از طبیعت را کمی با مشکل روبرو میسازد ولی این زمان توریستها و خود مردم پرو را به سمت سواحل این کشور روانه میکند. در باقی اوقات سال دریا اکثراً طوفانی است.
در جنگلهای شرقی همواره باران میبارد و بارانی ترین فصلهای اسن منطقه آذر ماه تا خرداد است. ولی با این حال توریستها و علاقهمندان به گشت و گذار در جنگل در تمام سال به این مناطق سفر میکنند.
در نوار ساحلی پرو دمای هوا در اکثر اوقات متعادل است. بیشترین دما حدود 30 درجه سانتیگراد و کمترین 20 درجه است که شبها معمولاً به این دما میرسد. در مناطق دیگر در زمستانها هوا کمی سردتر میشود و روزها به حدود 15 تا 20 درجه میرسد.
ماچو پیچو برای خیلی از توریستها تنها هدف سفر به پرو است و یکی از با ارزشترین بناهای باستانی آمریکای جنوبی به شمار میآید. نظرات مختلفی در مورد این بنا داده میشود.
بعضیها میگویند که اینکاها آن را برای زنده نگاه داشتن فرهنگ اینکا بعد از استعمار اسپانیا ساختهاند. بعضی دیگر معتقدند که سالها قبل از آن این بنا برای اجرای مراسم مذهبی اینکاها مورد استفاده قرار میگرفته است.
گذرگاه اینکا که به IncaTrail معروف است، یکی دیگر از باز ماندههای اینکاها است. تپه نوردی 3 تا 4 روزهای که برای رسیدن به این محل انجام میشود میتواند خاطرهای تاریخی و اسرار آمیز از سرزمین اینکاها باشد. این گذرگاه از دره مقدس (SacredValley) تا ماچو پیچو ادامه دارد.
دره ریو اوروبامبا (Río Urubamba) یا El Valle Segrado یا دره مقدس نیز یکی دیگر از مناظر توریستی پرو در قلب طبیعت است.
سنگرهای پیساک (Pisac) و اولانتایتامبو (Ollantaytambo) و بازارهای محلی و روستاهای این منطقه یکی از جاذبههای دیگر پرو به حساب میآید. بالن سواری در حوالی این منطقه ماجراجویی خاطره انگیزی را به همراه دارد.
اطلاعات مفید:
واحد پول پرو نوو سول (Nuevo Sol) نام دارد. هر نوو سول 360 تومان و 0.3 دلار آمریکا است. تنها ارزی که در پرو تبدیل میشود، دلار آمریکا است و باقی پولها به سختی و با قیمت پایینی تبدیل میشوند.
برای رفتن به پرو از ایران باید به کشورهای اروپایی یا آمریکا سفر کنید و سپس از طریق هوایی به فرودگاههای لیما یا جورگه چاوز بروید. روادید مخصوص پرو را باید از سفارت پرو تهیه کنید. عوارض ورود به پرو 25 دلار آمریکا است.
برای سفر از طریق راه زمین از بولیوی مسیر خوبی به لیما وجود دارد. از کلمبیا تا پرو بهترین مسیر گذر از اکوادور است.
برای رانندگی در پرو نیاز به گواهینامه بین المللی (IDP) دارید
تهیه و تنظیم: علی سلطان رضایی
بزرگترین دریاچه نمکی دنیا (Salar de Uyuni) که به بزرگترین اینه طبیعی جهان نیز شهرت دارد در کشور بولیوی قرار دارد.
این سطح عظیم نمکی، با 10 هزار و 582 کیلومتر مربع مساحت، در آمریکار جنوبی و جنوب غرب کشور بولیوی قرار گرفته است.
این دریاچه بزرگترین دریاچه فلت نمکی جهان است که هنگام بارش باران به دلیل صیقل یافتگی سطح آن، آینهای به بزرگی دریاچه درست شده و تصاویر منحصر به فردی را خلق میکند.
این منطقه با ارتفاع 3650 متر در بخش Potosi and Oruro در جنوب غربی کشور بولیوی و نزدیک رشته کوههای آند قرار دارد.
وقتی این سطح گسترده با آب پوشیده میشود، بازتاب بسیار زیبایی از آسمان را پوشش میدهد. به طوری که این رویداد طبیعی در طول سال گردشگران فراوانی را به این نقطه جذب میکند.
در این نقطه از کره زمین میتوان بازتاب هر یک از کوهها و یا ابرها را دید در حالیکه نمیتوان فاصله آنها را نسبت به نقطهای که قرار داریم تشخیص داد.
سطوح نمکی این منطقه در فصل خشک، به شکل کاملا صاف و دست نخورده درآمده و نمک خشک کل منطقه را میپوشاند.
اما در فصل مرطوب، کل این سطح با لایه نازکی از آب پوشیده میشود و این امر باعث ایجاد بزرگترین آیه طبیعی جهان میشود.
با وجود این که سالانه حدود 25 هزار تن نمک از این منطقه استخراج میگردد، عمق نمک آن به بیش از 10 متر میرسد و طبق تخمینها حدود 10 میلیون تن نمک در این منطقه وجود دارد.
در ادامه تصاویر زیبای این دریاچه را مشاهده کنید:
سطح بی پایان اشکال هندسی شش ضلعی از کریستالهای نمک شاهکار بی بدل طبیعت است. باورش سخت است که چنین مکانی روی کره زمین وجود دارد.
این شاهکار بزرگترین سطح نمکی مسطح در جهان است. با وجود خشکی کویر، دمای نزدیک به انجماد شبانه، خورشید سوزان و حرارت شدید کویر در روز، این چشم انداز زیبا عاری از زندگی نیست.
غروب آیینه طبیعت
پرندگانی چون فلامینگوهای صورتی رنگ، کتلاگرتهای (Cattle Egret) بزرگ و چند نمونه دیگر در این منطقه زندگی می کنند.
فلامینگوهای زیبا
در طی فصل بارانی، کویر نمک به یک دریاچه نمک عظیم تبدیل میشود. و تنها بخشی از منطقهاست که میتوان بوسیله قایق و کامیون ازآن عبورکرد. در سایر فصول، این دریاچه نمک سطحی کاملاصاف و شفاف چون آینه دارد.
کامیونی در حال عبور
فکر می کنید!! این افراد در آسمان هستند یا روی زمین؟
این سطح آیینه نما با انعکاس انواع نور و ابرهای آسمان در فضای بیکران کویر تصاویری بدیع، وهمانگیز و عجیب و غریب از بی کرانگی و بینهایتی را به نمایش میگذارد.
در وسط دریاچه نمک به ظاهر نامحدود، هتلی زیبا و طبیعی قرار دارد. این هتل طبیعی، کاملا از نمککویر یعنی از آجر نمک همراه با ملات نمک ساخته شده است.
حتی اشیاء و وسایلداخل هتل مانند؛ صندلی و میز و... از نمک ساخته شدهاست. امکانات رفاهی هتل محدود است.
مثلا؛ برق ندارد و آب آن طریق تانکرهای حمل آب تامین میشود. با این وجود مهمترین و نادرترین ویژهگی این هتل، سکوت مطلق، زیبایی همه جانبه، تصاویر شگفت آور از نمای آسمان روز و شب است.
بفرمایید اینم اتاق هتل که یه گلوله نمکه
آشنایی با خبرگزاری فرانسه (AFP)

خبرگزاری فرانسه (Agence France-Presse) یا فرانس پرس که به اختصار AFP نامیده میشود یک خبرگزاری فرانسوی و قدیمیترین خبرگزاری جهان است. مقر خبرگزاری فرانسه در پاریس است.
خبرگزاری فرانسه با 2260 کارمند در پاریس مستقر است و دارای مراکز منطقهای در هنگکنگ، نیکوزیا، قبرس، مونتهویدئو، سائوپائولو و واشنگتن و دارای دفتر در صد و پنجاه کشور است. این خبرگزاری اخبار را به زبانهای فرانسوی، انگلیسی، عربی، اسپانیایی، آلمانی، و پرتغالی انتقال میدهد.
خبرگزاری فرانسه در سال ۱۸۵۳ توسط مترجم و آژانسدار آگهی یعنی شارل لویی هاواس (Charles-Louis Havas) راه اندازی شد و در سال ۱۹۵۳ با تصویب پارلمان فرانسه به عنوان یک سازمان مستقل از دولت تشکیل شد و در آمد اصلی آن از مشتریکن دولتی است.
خبرگزاری فرانسه یک شرکت سهامی تحت قانون دولت (قانون 1957) است که استقلال مالی از دولت دارد یک هیات مدیره ۱۵ نفره مدیر عامل را برای سه سال انتخاب میکند.
ترکیب هیات مدیره عبارتند از: هشت نماینده مطبوعات، دو نماینده از کارکنان فرانس پرس، دو نماینده از رادیو تلویزیون دولتی، سه نماینده از دولت شامل نماینده نخست وزیر، وزارت خارجه، وزارت اقتصاد.
یک شورای نظارت زیر نظر هیات مدیره وظیفه نظارت بر استقلال فرانس پرس را بر عهده دارد.
سردبیری خبرگزاری فرانسه توسط شبکهای از خبرنگاران ارشد انجام میشود.
هرکدام از دفاتر منطقهای از جنبه مالی مستقل بوده و سردبیر ارشد و مدیر عامل خود را دارند.
آشنایی با خبرگزاری رویترز (Reuters)

این شرکت در سال ۱۸۵۱ زمانی که پاول جولیوس رویتر (Paul Julius Reuter) شروع به ارسال خبرهای بازار سهام بین لندن و پاریس کرد بنیان نهاده شد.
رویترز در ۱۷ آوریل ۲۰۰۸ با شرکت کانادایی تامسون کورپوریشن ادغام شد و شرکت تامسون رویترز (Thomson Reuters) بنیان نهاده شد.
رویترز به ۲۰ زبان در ۹۴ کشور فعالیت میکند و بیش از ۲۵۰۰ خبرنگار دارد. این خبرگزاری تا بیش از ترکیب تامسون رویترز ۲ دفتر منطقهای در نیویورک و سنگاپور داشت.
بنیاد رویترز از ۳ بخش حقوقی، خدمات کمک رسانی و خدمات رسانهای تشکیل شده است. که در بخش رسانهای به آمورش خبرنگاری عمومی میپردازد.
رویترز یک شرکت زیر مجموعهای از شرکت هولدینگ تامسون رویترز است و تامسون رویترز یک شرکت سهامی عام است.
هیات مدیره تامسون رویترز متشکل از ۱۴ نفر است. مدیران اجرایی آن با مدیر عامل ۵ نفر هستند
آشنایی با تیمورشرقی

تهیه و تنظیم: علی سلطان رضایی
جمهوری دمکراتیک تیمور شرقی یکی از کشورهای آسیای جنوبشرقی است که در سال 2002 استقلال یافت.
مردم این کشور که از غرب با اندونزی همسایه است، در سال 2002 در یک همهپرسی که با حضور ناظران سازمان ملل متحد برگزار شد به استقلال از اندونزی رای دادند.
تیمور شرقی در قرن 16 میلادی مستعمره پرتغال شد. در سال 1975 سرانجام این کشور استقلال خود را از پرتغال به دست آورد اما در همان سال اندونزی آن را اشغال کرد.
تولید ناخالص به ازای هر نفر در این کشور تازه استقلال یافته 800 دلار است که نسبت به دیگر کشورهای جهان رقم پایینی است.
آب و هوای این کشور گرم و استوایی است و فصلهای آن به دو بخش بارانی و خشک تقسیم میشود. دیلی، پایتخت این کشور، بزرگترین شهر و بندر آن هم محسوب میشود.
سیاست در تیمور شرقی
رئیس حکومت در این کشور رئیس جمهور است که با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشود. البته نقش رئیس جمهور در نظام سیاسی این کشور نمادین است و قدرت اجرایی در دست نخست وزیر است.
نخست وزیر رئیس حزبی است که بیشترین آرا را در انتخابات مجلس به دست آورد. نخست وزیر به عنوان رئیس دولت در این کشور کابینه را تعیین میکند.
نمایندگان مجلس ملی تیمور شرقی با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند. تعداد کرسیهای این مجلس میتواند بین 52 تا 65 کرسی تغییر کند.
از آنجایی که تیمور شرقی کشور نوپایی است، هنوز ساختار سیاسی کامل و ثابتی پیدا نکرده است و ممکن است در آینده تغییراتی در نظام موجود آن داده شود.
اقتصاد در تیمور شرقی
تولید ناخالص داخلی در این کشور 215/2میلیارد دلار است که حدود 32 درصد از آن در بخش کشاورزی، 13 درصد در بخش صنعت و 55 درصد در بخش خدمات تولید میشود.
آمار دقیقی از نیروی کار این کشور در دست نیست اما تخمین زده میشود نرخ بیکاری در این کشور 50 درصد باشد. 42 درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال 2007 نرخ تورم در آن 4/5درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل قهوه، چوب صندل و مرمر است که به کشورهای آمریکا، آلمان، پرتغال، استرالیا و اندونزی صادر میشود.
محصولات وارداتی آن شامل مواد غذایی، گازوئیل، نفت سفید و ماشینآلات است.
مردم تیمور شرقی
جمعیت این کشور حدود یک میلیون و 109 هزار نفر با میانگین سنی 5/21 سال است. امید به زندگی برای زنان 69 و برای مردان 65 سال است.
98 درصد از مردم این کشور کاتولیک، یک درصد مسیحی و یک درصد پروتستان هستند. زبان رسمی این کشور تتوم و پرتغالی است.
تیمور شرقی در یک نگاه
مساحت | 15،007 کیلومتر مربع |
جمعیت | 1،108،777 نفر |
پایتخت | دیلی |
واحد پول | دلار آمریکا |
دامنه اینترنتی | tl. |
پیش شماره | 670+ |
آشنایی با دماغه سبز

جمهوری کاپ ورد یا دماغه سبز مجمعالجزایری در غرب قاره آفریقا است که جزو کشورهای فقیر دنیا به حساب میآید.
این جزایر را در قرن ۱۵ میلادی پرتغالیها کشف کردند و تا آن زمان کسی در آن زندگی نمیکرد. پرتغالیها آن را به عنوان خاک خود معرفی کردند.
این کشور پس از یک دوره طولانی جنگ مسلحانه در جنگلهای گینه بیسائو در سال ۱۹۷۵ استقلال یافت. حزب آفریقایی که باعث شد گینه بیسائو مستقل شود همان گروهی است که برای دماغه سبز هم استقلال به ارمغان آورد.
سیاست در دماغه سبز
در دماغه سبز نخست وزیر رئیس دولت است و رئیس جمهور رئیس حکومت.
قدرت اجرایی در اختیار کابینه و نخست وزیر است.
قانونگذاری به طور مشترک به عهده دولت و مجلس ملی است و قوه قضائیه این کشور از بحث اجرایی و قانونگذاری جداست.
اقتصاد در دماغه سبز
تولید ناخالص داخلی این کشور 709/3میلیارد دلار است و ۱۲۰ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در آن ۲۱ درصد است و ۳۰ درصد از مردم زیر خط فقر زندگی میکنند.
محصولات صادراتی این کشور شامل سوخت، کفش، پوشاک و ماهی است که به کشورهای اسپانیا (4/39 درصد)،پرتغال (3/19 درصد)،هلند (3/11درصد)،آلمان(9/10 درصد) و مغرب ( مراکش) (1/4 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل مواد غذایی، محصولات صنعتی، تجهیزات حمل و نقل و سوخت است که از کشورهای پرتغال، (1/41 درصد)،هلند (6/10 درصد)،اسپانیا(5/6 درصد)، ایتالیا (5/5درصد)، ساحل عاج (2/5درصد) و برزیل (8/4 درصد) وارد میشود.
مردم دماغه سبز
جمعیت این کشور ۴۲۳ هزار و ۶۱۳ نفر است که میانگین سنی آنها ۲۰.۲ سال است. امید به زندگی در بدو تولد برای زنان 44/74سال و برای مردان 69/62 سال است.
۷۱ درصد از مردم آن از قوم مولاتو، ۲۸ درصد آفریقایی و یک درصد اروپایی هستند. مردم آن به زبانهای پرتغالی و کریولو سخن میگویند.
دماغه سبز در یک نگاه
مساحت | ۴،۰۳۳ کیلومتر مربع |
جمعیت | ۴۲۳،۶۱۳ نفر |
پایتخت | پرایا |
واحد پول | اسکودو |
دامنه اینترنتی | cv. |
پیش شماره | ۲۳۸+ |
آشنایی با مکزیک

مکزیک کشوری در آمریکای جنوبیاست که مهد یکی از مهمترین تمدنهای باستان، آزتک، بودهاست.
این کشور از شمال با آمریکا، از جنوب و غرب با اقیانوس آرام، از جنوب شرق با گواتمالا و بلیز و از شرق با خلیج مکزیک همسایه است.
اولین آثاری که از انسان در مسوآمریکا (مکزیک کنونی) به دست آمده متعلق به ۴۰ هزار سال پیش است. در حدود ۹ هزار سال پیش سرخپوستان عهد باستان به کاشت ذرت روی آوردند. از این اتفاق به عنوان یک انقلاب فرهنگی یاد شده است.
در واقع تحول کشاورزی در مکزیک را که با کاشت ذرت آغاز شد، بسیاری از باستانشناسان سرمنشا تشکیل تمدنهای پیشرفتهتر دانستهاند. این تمدنها در شهرها با استفاده از خط ساخت بناهای تاریخی، تحقیقات نجومی، ریاضیات و اتکا به نظامیگری ایجاد میشدند.
به مدت قریب به سه هزار سال اریدوامریکا و مسوامریکا (از نخستین مناطق ایجاد تمدن بشری در مکزیک) محل استقرار تمدنهای پیشرفته موسوم به امریندیان (آمریکایی - سرخپوستی) بودند.
اما در سال ۱۵۱۹ تمدنهای بومی مکزیک از سوی اسپانیاییها مورد حمله قرار گرفتند. اسپانیاییها با توسل به سلاحهای آتشین توانستند تمدنهای ازتک، مایا و اولمک را در مکزیک شکست دهند و این کشور را به تصرف خود درآورند.
در سال ۱۵۲۱ نیز اسپانیاییها با کمک تلاکسکالتکها، که از اصلیترین دشمنان آزتکها محسوب میشدند، تنوچیتیتلان پایتخت ازتکها را به تصرف خود درآوردند. تصرف پایتخت ازتک منجر به تحتالحمایگی مکزیک در سال ۱۵۳۵ شد، از این پس مکزیک تحتالحمایه یا به تعبیری دیگر مستعمره اسپانیا شد.
مکزیک پرجمعیتترین منطقه تحتالحمایه اسپانیا بود. پس از سه دهه استیلای امپراطوری اسپانیا، سرانجام در سال ۱۸۱۰ استقلال مکزیک از اسپانیا اعلام شد.
صدوراعلامیه استقلال منجر به یک دوره جنگهای طولانی میان نیروهای اسپانیا و مکزیکیها شد. در نهایت در سال ۱۸۲۱ مکزیک رسماً به استقلال رسید و ایتوربیده به عنوان امپراطور این کشور بر تخت نشست.
دو سال بعد نیروهای انقلابی او را از قدرت برکنار کردند و در سال ۱۸۲۴ قانون اساسی برمبنای نظام حکومتی جمهوری در مکزیک تدوین شد. نام کشور را نیز از امپراطوری مکزیک به ایلات متحده مکزیک تغییر دادند.
سیاست در مکزیک
ایالات متحده مکزیک فدراسیونی است که بر اساس قانون اساسی مصوب سال ۱۹۱۷ توسط یک نظام جمهوری و دولتی دموکرات اداره میشود.
بر اساس قانون اساسی سه نوع نهاد حکومتی برای اداره کشور تعریف شدهاند: اتحادیه فدرال، دولتهای ایالتی و دولتهای استانی.
دولت فدرال از سه قوه تشکیل شده است:
قوه قانونگذاری(مقننه): کنگره اتحادیه که متشکل از دو مجلس نمایندگان و سنا است. تصویب قانون فدرال، اعلام جنگ، تعیین میزان مالیات، تصویب بودجه ملی و تمامی معاهدات بینالمللی و تایید تمامی انتصابات دیپلماتیک در مجلس نمایندگان انجام میگیرند.
قوه اجرایی(مجریه): رییس جمهوری که رییس کشور و دولت مکزیک است، در راس این قوه قرار دارد. رییس جمهوری مکزیک همچنین فرمانده نیروهای مسلح مکزیک نیز محسوب میشود.
رییس جمهوری همچنین با تایید مجلس سنا اعضای کابینه و سایر مقامات دولتی را منصوب میکند. رییس جمهوری مسوءل اجرای قانون است و همچنین بر اساس قانون اساسی به وی اختیار وتو کردن مصوبات مجلس داده شده است.
قوه قضاییه: در راس قوه قضاییه مکزیک دادگاه عالی عدالت قرار دارد.این دادگاه متشکل از ۱۱ قاضی است که با تایید مجلس سنا توسط رییس جمهوری انتخاب شدهاند.
سایر نهادهای قوه قضاییه که زیر مجموعه دادگاه عالی عدالت محسوب میشوند، عبارتند از: دادگاه انتخاباتی، دادگاههای اتحادیه و بخش و شورای قضایی فدرال.
اقتصاد در مکزیک
تولید ناخالص داخلی این کشور 353/1 تریلیارد دلار است که در سال ۲۰۰۷ میلادی رشدی ۳ درصدی داشت.
۴۵ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند و نرخ بیکاری در آن 7/3 درصد است. حدود ۱۴ درصد از مردم این کشور به غذای مناسب دسترسی ندارند. نرخ تورم در آن 8/3 درصد است.
محصولات صادراتی این کشور شامل محصولات کارخانهای، نفت و محصولات نفتی، نقره، میوه، سبزیجات، قهوه و پنبه است که به کشورهای آمریکا (84/7 درصد)، کانادا (1/2 درصد) و اسپانیا (3/1 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل ماشینآلات فلزکاری، فلزات تراشکاری شده، ماشینآلات کشاورزی، تجهیزات الکترونیک، قطعات ماشین برای مونتاژ، هواپیما و تجهیزات آن است که از کشورهای آمریکا (9/50 درصد)، چین (5/9 درصد)، ژاپن (۶ درصد) و کره جنوبی (2/4 درصد) وارد میشود.
مردم مکزیک
جمعیت این کشور ۱۰۸ میلیون و ۷۰۰ هزار و ۸۹۱ نفر است که میانگین سنی آنها 6/25سال است.
امید به زندگی برای زنان 56/78سال و برای مردان 84/72 سال است.
76/5 درصد از مردم آن مسیحی کاتولیک و 3/6درصد پروتستان هستند. زبان رسمی آنها اسپانیایی است.
مکزیک در یک نگاه
مساحت | ۱،۹۷۲،۵۵۰ کیلومتر مربع |
جمعیت | ۱۰۸،۷۰۰،۸۹۱ نفر |
پایتخت | مکزیکوسیتی |
واحد پول | پزو |
دامنه اینترنتی | mx. |
پیش شماره | ۵۲+ |
آشنایی با سورینام

جمهوری سورینام کشور کوچکی در شمال آمریکای جنوبی است که از نظر جمعیت و مساحت کوچکترین کشور آمریکای جنوبی به حساب میآید.
این کشور از شرق با گویان فرانسه، از غرب با گویان و از جنوب با برزیل همسایه است. در شمال آن اقیانوس اطلس قرار گرفته است.
در گذشته از مستعمرات پادشاهی هلند بود و به نام گویان هلند معروف بود. این کشور در قرن هفدهم میلادی، این کشور مستعمره هلند شد و در سال ۱۹۷۵ استقلال خود را به دست آورد.
قسمت شمالی این کشور را زمینهای پست ساحلی پوشانده که در آنها کشاورزی رایج است و بیشتر جمعیت سورینام را در خود جای داده است.
در قسمت جنوبی جنگلهای بارانی استوایی قرار دارند که به طور پراکنده و در امتداد مرز برزیل، ساواناها در آن زندگی میکنند. به خاطر قرار گرفتن در امتداد خط استوا، سورینام آب و هوای معتدل دارد و دمای هوا در طول سال تغییر چندانی نمیکند.
سیاست در سورینام
در جمهوری سورینام رئیس جمهور هم رئیس حکومت است و هم رئیس دولت. او و معاونش با رای نمایندگان شورای ملی برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
شورای ملی رکن قانونگذاری در این کشور است که ۵۱ کرسی دارد و نمایندگان آن با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
اقتصاد در سورینام
تولید ناخالص داخلی در این کشور 073/4 میلیارد دلار است. ۱۵۶ هزار و ۷۰۰ نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در سورینام 5/9درصد است و ۷۰ درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال ۲۰۰۷ نرخ تورم در این کشور 4/6 درصد بود.
محصولات کشاورزی آن شامل آلومینیوم، طلا، نفت خام، الوار، میگو و ماهی، برنج و موز است که به کشورهای کانادا (5/24 درصد)، نروژ (5/19 درصد)، بلژیک (9/8 درصد)، آمریکا (8/5درصد)، امارات متحده عربی (6/7 درصد)، فرانسه (9/6 درصد) و ونزوئلا (2/4 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل کالاهای اساسی، نفت، مواد غذایی، پنبه و کالاهای مصرفی است که از کشورهای آمریکا (3/27 درصد)، هلند (4/17 درصد)، ترینیداد و توباگو (14/4 درصد)، چین (9/5درصد) و ژاپن (1/5درصد) وارد میشود.
مردم سورینام
جمعیت این کشور حدود ۴۷۶ هزار نفر با میانگین سنی ۲۷.۵ سال است. امید به زندگی برای زنان ۷۶ و برای مردان ۷۱ سال است.
۳۷ درصد از مردم این کشور هندوستانی هستند که در در زبان محلی به آنها سرخپوستان شرقی میگویند.
مردم این کشور پیرو مذاهب هندو، پروتستان و کاتولیک هستند. ۱۹.۶ درصد از مردم سورینام مسلمان هستند. زبان رسمی این کشور هلندی است اما بسیاری از مردم به زبان انگلیسی نیز سخن میگویند.
سورینام در یک نگاه
مساحت | ۱۶۳،۲۷۰ کیلومتر مربع |
جمعیت |
۴۷۵،۹۹۶ نفر |
پایتخت | پاراماریبو |
واحد پول | دلار سورینام |
دامنه اینترنتی | sr. |
پیش شماره | ۵۹۷+ |
آشنایی با گویان

جمهوری گویان کشوری در امریکای جنوبی است که در گذشته با نام گینه انگلیس شناخته میشد. این کشور یکی از چهار کشور غیر اسپانیایی زبان منطقه آمریکای لاتین است.
این کشور از شرق با سورینام، از جنوب با برزیل و از غرب و شمال غربی با ونزوئلا همسایه است. در شمال شرقی این کشور اقیانوس اطلس قرار دارد.
گویان تنها کشور عضو کشورهای مشترکالمنافع است که در خاک اصلی آمریکای جنوبی قرار دارد.
این کشور از نظر منابع طبیعی بسیار غنی است اما یکی از فقیرترین کشورهای آمریکای جنوبی محسوب میشود.
گویان تا سال ۱۹۶۶ مستعمره انگلیس بود.
خاک آن پوشیده از جنگلهای گرمسیری است که محلی برای زندگی پرندگان کمیاب است.
سیاست در گویان
در این کشور رئیس حکومت رئیس جمهور است. او با رای مردم به عنوان رهبر از میان اسامی پیشنهادی حزب در انتخابات مجلس انتخاب میشود.
بر اساس قانون اساسی حداقل هر پنج سال یک بار باید انتخابات برگزار شود و محدودیتی برای تعداد دورههای ریاست جمهوری وجود ندارد.
رئیس دولت نخست وزیر است که رئیس جمهور او را انتخاب میکند.
مجلس ملی قوه قانونگذاری این کشور است. این مجلس ۶۵ کرسی دارد که نمایندگان آن با رای مردم برای دورهای پنج ساله انتخاب میشوند.
اقتصاد در گویان
تولید ناخالص داخلی این کشور 92/2 میلیارد دلار است. ۴۱۸ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند.
نرخ بیکاری در این کشور 1/9درصد است. آماری از جمعیت زیر خط فقر آن در دست نیست. در سال ۲۰۰۷ نرخ تورم در آن 2/12درصد بود.
محصولات صادراتی این کشور شامل شکر، طلا، هیدروکسید آلومینیوم، آلومینیوم، برنج، میگو، شیره قند و الوار است که به کشورهای آمریکا (8/18 درصد)، کانادا (4/18 درصد)، انگلیس (7/8 درصد)، پرتغال (5/6درصد)، ترینیداد و توباگو (9/4 درصد)، هلند (3/4 درصد)، بلژیک (3/4 درصد) و جامائیکا (1/4 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل کالاهای تولیدی کارخانهای، ماشینآلات، نفت و غذا است که از کشورهای ترینیداد و توباگو (۲۳ درصد)، آمریکا (3/21 درصد)، چین (7/9 درصد)، کوبا (3/6 درصد) و انگلیس (5/4 درصد) وارد میشود.
مردم گویان
جمعیت این کشور حدود ۷۷۱ هزار نفر با میانگین سنی ۲۸ سال است. امید به زندگی برای زنان ۶۹ و برای مردان ۶۴ سال است.
نیمی از مردم آن از نژاد سرخپوستان شرقی و ۳۶ درصد از آنها سیاهپوست هستند. ۵۰ درصد از مردم آن مسیحی، ۳۵ درصد هندو و ۱۰ درصد مسلمانند. زبان رسمی در این کشور انگلیسی است.
گویان در یک نگاه
مساحت | ۲۱۴،۹۷۰ کیلومتر مربع |
جمعیت | ۷۷۰،۷۹۴ نفر |
پایتخت | جرج تاون |
واحد پول | دلار گویان |
دامنه اینترنتی | gy. |
پیش شماره | ۵۹۲+ |
.: Weblog Themes By Pichak :.